Home » Main » Moottoripyöräkypärät – osa 2

Moottoripyöräkypärät – osa 2

Moottoripyöräkypärät on tyypillisesti suunniteltu aikuisille ajajille, koska ne ovat huomattavasti suojaavampia kuin headnes-puvut. Tämä johtuu siitä, että ne suojaavat päätä, niskaa ja selkärankaa, mutta eivät suojaa ihoa.

Niitä valmistavat ja jakelevat useat pitkät, vahvat ja korkeasti koulutetut valmistajat. Niiden laatu taataan ja ne noudattavat laajaa testausmenettelyä. Ne on valmistettu myös Yhdysvalloissa ja tuoduilla varaosilla. Heidän mallinsa on suunniteltu ja uudistettu yksinomaan moottoripyörän turvallisuuden parantamiseksi, eivätkä ne sisällä moottoripyörästä ulkonevia kappaleita.

Visiirit ovat moottoripyöräkypärien lisäominaisuus. Ne auttavat suojaamaan päätä, niskaa ja kasvoja. Ne peittävät hiusrajan ja osa korvasta voidaan peittää. Ne ovat mustia tai harmaita. Jotkut on räätälöity tarjoamaan erityisen mukava istuvuus, ja jotkut ovat kaarevia, jotta ratsastaja voi säätää istuvuutta optimaalisen suojan saavuttamiseksi. Ne sisältävät ommeltuja, joustavia sivuhihnoja, jotka voidaan kiinnittää kuljettajan moottoripyöräkypärään.

On arvioitu, että Yhdistyneessä kuningaskunnassa tapahtuu vuosittain yli 11 miljoonaa moottoripyöräonnettomuutta, ja luku on kolme kertaa suurempi pyöräilijöiden kuolemantapauksissa. Moottoripyöräilijöiden kuolemat aiheuttavat 33,7% kaikista tieliikennekuolemista ja ovat seitsemän kertaa suurempia kuin henkilöautoissa matkustavat. Osa näistä onnettomuuksista on vahvistettu puhtaasti estettävissä, kun taas suurin osa, 42%, johtuu inhimillisistä erehdyksistä tai huomaamattomuudesta.

Kuljettajien on säännöllisen huollon avulla varmistettava, että moottoripyörät pidetään hyvässä kunnossa ja yhtä hyvinä kuin uudet. Tähän sisältyy öljyn puhdistus, akun ja jäähdytysnesteen tarkistus sekä viallisten tai vaurioituneiden akkujen ja kaapeleiden vaihto, jotta varmistetaan, että ne kestävät pidempään ja käynnistetään säännöllisesti.

Kypärää käyttäessään moottoripyöräilijä tukee turvallisuuttaan. Moottoripyöräkypärät voidaan valmistaa vaihtelevista materiaaleista kestävistä yhdistelmistä aina itse kypärän materiaaliin. Mitään ei pidetä itsestäänselvyytenä, ja ratsastajan on varmistettava, että he kiinnittävät huomiota pysyäkseen turvassa.